Csoki-film-kockák

Puzsér Csoki Film KockákFebruárban új filmklub indul a Csokonaiban. Csoki-Film-Kockák programunkon a vetítések után meghívott színész, filmkritikus és szakértő vendégeinkkel, valamint a közönséggel Szilvási Endre műsorvezető beszélget.


equusEQUUS, MAGYARUL BESZÉLŐ, AMERIKAI FILMDRÁMA (1977)
RENDEZŐ: SIDNEY LUMET
2018. MÁRCIUS 9. PÉNTEK 15 ÓRA

Vád alá helyeznek egy 17 éves fiatalembert, aki brutális módon megvakított hat lovat az angliai Hampshire-ben. Az ügyészségen dolgozó fiatal nő felkeresi barátját, Martin Dysartot, a neves pszichiátert, s megkéri foglalkozzon a fiúval. A pszichiáter terápiás beszélgetésekkel próbál közelkerülni Alanhez, felkeresi szüleit, az istálló gazdáját, a fiú barátnőjét is. A lelki oknyomozás során, ahogy egyre közelebb kerül a fiú démonjaihoz: a vallásos révületből, szexuális frusztrációkból, szülői elnyomásból, komplexusokból, a hazug társadalom elleni lázadásból kialakult szenvedélyes hitvilághoz; ezzel párhuzamosan saját árnyaival, hazug házasságával, szenvedélytelen, bebiztosított életével, pszichiáteri hitvallásával, módszereinek csapdáival, a társadalmi normák és az abnormitás határvonalainak megkérdőjelezésével is szembesülnie kell.
A vetítés után beszélgetünk a filmről.

Vendég: Puzsér Róbert filmkritikus.


truman showTRUMAN SHOW, MAGYARUL BESZÉLŐ, AMERIKAI VÍGJÁTÉK (1998)
RENDEZŐ: PETER WEIR
2018. MÁRCIUS 23. PÉNTEK 15 ÓRA

Truman Burbank nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, melyet egy jó fantáziájú producer-rendező ötlött ki és vezet. Truman a műsor főszereplője - de nem tud róla. Élete egy véget nem érő TV show, melyben az ott élő és dolgozó emberek hollywoodi színészek és még a szüntelenül csacsogó felesége is szerződtetett színjátszó. Ám Truman idővel egyre többet tud meg.
A vetítés után beszélgetünk a filmről.

Vendég: Kerekes József, a főszereplő Jim Carrey magyar hangja.


rekviem egy álomértREKVIEM EGY ÁLOMÉRT, MAGYARUL BESZÉLŐ, AMERIKAI FILMDRÁMA (2000)
RENDEZŐ: DARREN ARONOFSKY
2018. ÁPRILIS 6. PÉNTEK 15 ÓRA

Harry Goldfarb egyetlen pénzszerzési lehetősége, hogy rendszeresen eladja anyja tévéjét, akinek a TV nézés élete egyetlen értelme és legfőbb szórakozása. A pénz heroinra kell, a TV pedig azért jó üzlet, mert Harry anyja úgyis mindig visszavásárolja. Harry édesanyja, Sara egy más világról álmodik. Mindent megtesz azért, hogy bekerülhessen kedvenc TV show-jába. Úgy érzi, ezt egyetlen úton érheti el, ha lefogy, és így fel tudja venni a ?piros ruhát??.
A vetítés után beszélgetünk a filmről.

Vendég: Bajzáth Sándor addiktológus.


KincsemKINCSEM, MAGYAR ROMANTIKUS KALANDFILM (2017)
RENDEZŐ: HERENDI GÁBOR
2018. MÁJUS 18. PÉNTEK 14 ÓRA

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?A programsorozat házigazdája és moderátora: Szilvási Endre televíziós műsorvezető.

Diákjegy
: 300 Ft
Felnőttjegy: 500 Ft

Helyszín: Csokonai Művelődési Ház, 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

Információ, előzetes regisztráció: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát., 06-1 307-6191