" />
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2018. november 16. 09:00-10:00
Gyermekszínház

Esik az eső, az emberek felkészültek a télre, megteltek a magtárak, vermek. A sok munka után elérkezett a szórakozás, a tánc, a vígság ideje.Belépőjegy: 900 Ft.      

Kapcsolat: Lövei Olga
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2018. november 16. 17:00-21:00

Aki hallja, adja át! Kibiceknek is jó szórakozás.Az ulti bajnokság játékmestere Szabó László, nevezni a helyszínen lehet. Nevezési díj: 700 Ft.    

Kapcsolat: Lövei Olga
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Hobbi, Szórakozás, Rendezvény
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 16. 18:00-20:00
ANNO Művészeti Hét Nyitókoncert

ANNO Művészeti Hét november 16-25. Kiemelt kulturális rendezvények a Csokonai Kulturális Központ tagintézményeiben. Az ANNO művészeti hetet megnyitja: Németh Angéla polgármester.Érdi Tamás zongoraművész nyitókoncertje1996 óta minden év novemberében tíz nap hagyományosan a művészeteké a Csokonai Kulturális Központban. Rákospalota, Pestújhely és Újpalota kultúra kedvelő polgárait számtalan programra várjuk, melyek közül reméljük Ön is megtalálja a kedvére valót. Bízunk abban, hogy művész vendégeink produkciói az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elnyerik tetszésüket. Idén Rejtő Jenő magyar író, kabaré- és színpadi szerző, forgatókönyvíró, a magyar szórakoztató irodalom népszerű képviselője és megújítója halálának 75. évfordulója van, ezért több programunk is ehhez kapcsolódik. Rákospalota várossá válásának 95. évfordulóját is rendezvénysorozattal ünnepeltük meg idén, ebből az alkalomból a Rákospalotai Múzeum és Helytörténeti Gyűjtemény új állandó kiállítással mutatkozik be a közönségnek november 23-án. Tisztelettel hívjuk, várjuk és elvárjuk Önt, családját és barátait minden programunkra! A belépés díjtalan!

Kapcsolat: Sz. Urbán Szilvia
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Művészet, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2018. november 17. 10:00-15:00

Az ország különböző településeiről érkező bábozó pedagógusok előadásait szakmai tanács értékeli. A rendezvényen kerül sor a Mészáros Vincéné-díj és a Séd Gyűrű átadására, mellyel a mozgalom élenjáróit tünteti ki a Magyar Bábjátékos Egyesület.A közönség soraiba várjuk az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket, családokat.A belépés ingyenes.

Kapcsolat: Pintér Zsuzsánna
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Gyerek- családi, Művészet, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 17. 10:30-11:30
Táncmese előadás

A VSG Táncszínház előadása 4-10 évesek számára.Az új és izgalmas táncos feldolgozás hagyományosan tele van humoros jelenetekkel.A szuronyos puskát tartó fess és bátor ólomkatona a fiúknak, a valódi tüllruhás és spicc cipős balerina pedig a kisleány nézőknek okoz majd nagy örömöt.  A mű különlegessége, hogy az előadás egyfajta összművészeti bemutató is, hiszen a klasszikus zenei aláfestéssel futó látványos táncjelenetek mellett néhány esetben bábjáték segítségével meséljük el főhősünk kalandos utazását! Narráció is segíti a könnyebb megértést!Csodás meseszínhelyek varázslatos váltakozása teszi feledhetetlenné a RENDÍTHETETLEN ÓLOMKATANA Tánc"Mesés" feldolgozását!Ólomkatona: Kerekes PatrikBalerina és házvezetőnő: Vicze RenátaMesélő és "ördögfiók": Vass Sándor GergelyKisfiú és patkány: Annus BeátaMesélő hangja: Miskovics Róbert (Madách Színház)Rendező-Koreográfus: Vass Sándor GergelyHang-Fény: Kiss ImreLátvány, kellék, jelmez: Szabó Csaba és Kovács TímeaBelépő: 850 Ft.

Kapcsolat: Sz. Urbán Szilvia
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Kikötő - Ifjúsági Közösségi Sziget

2018. november 17. 15:00-18:00
kikötnek a Kikötőben

Gyere, rajzold újra Piszkos Fredet, Fülig Jimmyt és társaikat! Örömrajzolás a Kikötőben, fiatal művészek vezetésével, sok humorral fűszerezve. Közreműködik a Kikötő Diákszínpad csapata. A jó hangulatról gondoskodnak a Kőbányai Zenei Stúdió fiatal zenészei és egy vicces játékmester. Csatlakozz Te is, készítsük el az évszázad képregényét! A jókedv, a humor garantált, adunk ihletet és rajzeszközöket, és még pénzbe se kerül!

Kapcsolat: Bedő Mónika
Telefon: 06-30 868-2117
Cimkék: Gyerek- családi, Szórakozás, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét, Ifjúsági
Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Háza (USZIK)

2018. november 17. 18:30-20:30
Bornai Tibor kiállításmegnyitója és zenés estje

Az ANNO Művészeti Héten BORNAI TIBOR zenész, zeneszerző, szövegíró, a KFT együttes szerzőjének, billentyűs-énekesének festményeiből nyílik kiállítás az Újpalotai Közösségi Ház Zsókavár Galériájában A repülő ember címmel, majd ezt követően zenés-önálló estjét hallgathatják meg az érdeklődők színháztermünkben.A kiállítást megnyitja: Heilig Gábor.A kiállításmegnyitó kezdete: 18.30 óra.A szerzői est kezdete: 19 óra."A betűket még nem ismertem, de már volt kedvenc festőm. Gyerekkorom máig eleven emléke, hogy a színek nevei szinte semmit nem mondanak arról a csodáról, ami a vörösben,a sárgában és a többi látomásban működik. Mégis zenész lett belőlem, és ezt utólag azzal magyarázom, hogy az ember szeme olyan közel van a füléhez. Zeneszerzőként, előadóként sok sikert arattam, így a festészet már nem azért csábított, hogy zászlómat egóm várának még magasabb fokára tűzhessem. Negyven évig várakoztak bennem ezek a képek. Köszönet érte elfogyhatatlan türelmüknek, és az örömnek, ami a vászonra segítette őket." Bornai Tibor A belépés díjtalan.

Kapcsolat: Gergely Barbara
Telefon: 06-1 410-0836
Cimkék: Nyugdíjas, Művészet, Szórakozás, Rendezvény, Vakoknak és gyengén látóknak ajánlott, ANNO Művészeti Hét, Ifjúsági
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 18. 09:00-16:00

Ásványbörzénken vágott és csiszolt kövekkel, féldrágakövekkel és ezekből készült ékszerekkel várják Önt a szakértő kiállítók!13-16 óráig a Foton Barlangkutatók Találkozóján diavetítést és filmvetítést láthat "Barlangok világa" címmel.Belépés ingyenes.

Kapcsolat: Sz. Urbán Szilvia
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Hobbi, Gyerek- családi, Rendezvény
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 19. 18:00-20:00
A kamerák mögött

Az ANNO Művészeti Hét kiemelt programja:RöFi - A kamerák mögöttBeszélgetés és vetítések az elmúlt évek RöFI - Rákospalotai Rövidfilm Szemlék nemzetközileg is nagy sikert aratott kisfilmjeiből.Vendégeink:Tóth Barnabás filmrendező,Tóth Lajos, a kisfilmek producere, a Csokonai Kulturális Központ ny. igazgatója.A belépés díjtalan!

Kapcsolat: Sz. Urbán Szilvia
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Művészet, Rendezvény, Vakoknak és gyengén látóknak ajánlott, ANNO Művészeti Hét
Dokumentumtár és Információs Központ

2018. november 20. 17:30-20:00
Ökoépítés

Miháltz István építészmérnök ezen az előadáson az ökoépítés részleteibe avatja be az érdeklődőket. Beszél arról, hogy mitől is öko egy épület, mekkora az adott építmény ökológiai lábnyoma? Mi a "földház", "dombház" és "zöldtető", és ezeknek milyen előnyei, hátrányai, vagy veszélyei vannak?Belépő: 1.000 Ft.Regisztráció: barta.ildiko@dokuinfo.hu

Kapcsolat: Barta Ildikó
Telefon: 06-70 362-2623
Cimkék: Hobbi, Rendezvény
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2018. november 20. 18:00-21:00
Kiállítás megnyitó

Kiállító művészek: Ásztai Csaba festő, Pomáz - Bardócz Lajos grafikus, Berkenye - Bakos Erzsébet textilművész, Páty - Buda István szobrász, Budapest - Ferencz Ernő szobrász, Páty - Gaál András festő, Pannonhalma, Hegedűs Endre festő, Budapest - Király György festő, Szolnok - Kopacz Mária festő, Szentendre - Mihályfi Mária festő, Budapest - Nagy Előd festő, Budapest - Nemes István festő, Somogyfajsz - Petrovits István szobrász, Sepsiszentgyörgy - Restyánszki Attila szobrász, Diósd - Ridovics Péter festő, Budapest - Seregi József szobrász, Budaörs - Simó Enikő textilművész, Sepsiszentgyörgy - Szabó Gábor szobrász, Budapest - Diane Sophrin festő, Montpelier, USA - Vízi Julianna textilművész, Budapest - Zöld Anikó festő, BudapestA kiállítást megnyitja: Alföldi László, volt kolozsvári főkonzul.Gyimesi lassú és sebes csárdás dallamokat hegedűn játszik: Szabó Bátor, Nagy Ábel.Ütőgardonon kísér: Gózon Éva.Ének: Gózon Éva, Lávay Petra, Mészáros Blanka, Nagy Kincső, Szabó Piros.Megtekinthető december 17-ig, a ház nyitva tartási idejében.

Kapcsolat: Nagy Edit
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Művészet, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Háza (USZIK)

2018. november 20. 18:00-20:00
Rejtő Jenő és egyéb érdekességek

Rejtő Jenő, írói álnevén, P. Howard... vagy Gibson Lavery a második világháború előtti szórakoztató magyar irodalom kiemelkedő alakja, aki az idő múlásával sem veszített népszerűségéből. Nélküle olyan karakterekkel lenne szegényebb a világ, mint Vanek úr, Fülig Jimmy vagy éppen Troppauer Hümér.Rejtő Jenő látszatra ponyvaregényeket írt, azonban életművét manapság már az irodalmi körök is nagyra értékelik. Népszerűsége, olvasottsága a legnagyobb magyar írók közé emeli. Kvízjátékunk kérdéseit életéből, műveiből állítjuk össze ezen az izgalmas és kalandos estén.Játékmester: Várhegyi Gábor.A részvétel ingyenes!

Kapcsolat: Gergely Barbara
Telefon: 06-1 410-0836
Cimkék: Szórakozás, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 21. 10:00-11:00
Vándormuzsikus - avagy a régi világ hangszereinek mes

A vándormuzsikus járja az országot, világot. Régmúlt időkbe, hol vásárba, hol faluszélre, hol palotába látogat. Most hozzánk is betér, hogy hangszerek meséit elzengje nekünk. Táncra hívogató kecskebőr dudával, dűvös-bájos dorombbal, körtemuzsikával, énekmondó kobozzal, pásztorfurulyájával és ékes meseszóval érkezik. Ugye meghallgatod?Belépő: 600 Ft.

Kapcsolat: Berényi Katalin
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Gyerek- családi, Művészet, Rendezvény
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 21. 18:00-20:00
a Palota Kvartettel

Szeretettel várjuk a Palota Kvartett kamarazene koncertjére, ahol a zeneirodalom legszebb darabjaiból játszanak a MÁV Szimfonikus Zenekar művészei.Az előadók a művekről zenetörténeti érdekességeket is mesélnek a közönségnekBelépő: 500 Ft.

Kapcsolat: Sz. Urbán Szilvia
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Gyerek- családi, Nyugdíjas, Művészet, Rendezvény, Vakoknak és gyengén látóknak ajánlott
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

2018. november 21. 19:00-22:00
MárkusZínház előadása

Az előadást Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben című regénye nyomán írta: Szabó Attila és Vajda ZsuzsannaAz író szerepében: Pilári Gábor - Szidónia, a gépírónők gyöngyszeme: Vajda Zsuzsanna - Odett Dufleur, aki dalban beszéli el történeteit: Pilári Lili Eszter. Közreműködik a Grand Hotel Orchestra: a zongoránál Csernák Z. Samu, az előadás zeneszerzője játszik, Pilári Áron ütős hangszereivel és hangjával kíséri az előadást, Szabó D. Kornél a bőgő húrjaival játszik. Az előadásban elhangzó dalok szövegét Szabó Attila írta, Báb, díszlet és jelmez dolgában minden Grosschmid Erik tervei szerint történik.Belépő: 2.000 Ft, csoportos diákjegy (minimum 10 fő): 1.500 Ft.

Kapcsolat: Pintér Zsuzsánna
Telefon: 06-1 410-7168
Cimkék: Szórakozás, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Kozák téri Közösségi Ház

2018. november 22. 10:30-11:30
Kezeslábas előadás

Élőzenés, mondókás, bábozós kavalkád kutyussal, cicussal és más állatokkal. Minden a szemed előtt készül, mindennel szabad a játék. Házépítés, egerészés és macskazene, a végén közös játékkal.Belépő:300 Ft.

Kapcsolat: Bezerédi Erika
Telefon: 06-1 410-5536
Cimkék: Gyerek- családi, Rendezvény, ANNO Művészeti Hét
Dokumentumtár és Információs Központ

2018. november 22. 18:00-20:00
Tévedni emberi dolog, de azért velem is előfordulhat

Hogyan születtek a Rejtő-legendák? Thuróczy Gergely irodalmi muzeológus, a Petőfi Irodalmi Múzeum tudományos munkatársa, Rejtő Jenő-kutató vetítettképes előadása.Rejtő Jenő körül már életében számos legenda keringett. Egy részüket maga az író terjesztette. Ilyen füllentés eredménye például az a széles körben fennálló tévhit, hogy Rejtő szolgált a francia idegenlégióban. A közszájon forgó sztorik ellenére valódi életéről, személyiségéről nem sokat tudunk.Thuróczy Gergely, alias Izzadt Greg kapitány, A megtalált tragédia című könyv szerzője előadásában hiteles életrajzi információkat felhasználva járja körül az író életpályáját és szegődik az igazság nyomába.Az előadás ingyenes.Helyszín: Dokumentumtár és Információs Központ1153 Budapest, Bocskai utca 74-78.Az előadáshoz kapcsolódó Rejtő-karikatúra kiállítás megtekinthető 2018. október 29-november 22. között a Csokonai Művelődési Házban (1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.).

Kapcsolat: Barta Ildikó
Telefon: 06-70 362-2623
Cimkék: Művészet, Szórakozás, Rendezvény, Vakoknak és gyengén látóknak ajánlott, ANNO Művészeti Hét
Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Háza (USZIK)

2018. november 23. 09:00-13:00
Mátyás király Emlékév jegyében

575 éve született Hunyadi Mátyás. Az ANNO Művészeti Hét keretén belül a reneszánsz évforduló kapcsán játékos-kvízes feladatokkal várjuk a vetélkedőre regisztrált diákcsapatokat.Szervező: Segítsd az iskoládat Egyesület és az Újpalotai Szabadidő Központ.Játékmester: Várhegyi Gábor.

Kapcsolat: Nagy-Simon Patrícia és Gergely Barbara
Telefon: 06-1 410-0836
Cimkék: Rendezvény, ANNO Művészeti Hét, Ifjúsági
Csokonai Művelődési Ház

2018. november 23. 18:00-19:30
Néptáncoktatás felnőtteknek

Szívesen elkezdené a néptánc tanulást, vagy szeretné felidézni a régen ismert lépéseket és forgásokat? A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes oktatói segítenek eligazodni a néptánc és néphagyományok világában; az órák után a táncházakban is ismerősen, felszabadultan fogja érezni magát!Belépő: 500 Ft.  

Kapcsolat: Pados-Tanka Melinda
Telefon: 06-1 307-6191
Cimkék: Művészet, Rendezvény
Kozák téri Közösségi Ház

2018. november 24. 10:00-14:00

Adventi kézműves foglalkozással várjuk az ünnepre készülődő, alkotni vágyó családokat.Egyedi adventi koszorúk, asztaldíszek, ajtókopogtatók, ünnepi lakásdekorációk, valamint egyedi karácsonyi ajándékok készítése.Sokféle gyertyából, termésből, szalagból és kiegészítőből lehet választani, mintákat mutatunk, ötletet adunk és segítünk az elkészítésben is.Belépő nincs, csak anyagköltség térítés.  

Kapcsolat: Bezerédi Erika
Telefon: 06-1 410-5536
Cimkék: Hobbi, Gyerek- családi, Szórakozás, Rendezvény

1. oldal / 2

Az oldal cookie-kat (sütiket) használ a honlap megfelelő működéséhez és statisztikai célokból.