" />

Mai programjaink

Kozák téri Közösségi Ház
Gábor Áron utca 58/c
1154

Nyitva tartás: H-P: 9-20 óra, Hétvégén: rendezvények esetén

Megközelíthető a Bosnyák térről a 124-es, Újpalotáról a 96-os,296-os autóbusszal,69-es villamossal, Újpestről 225-ös,196-os busszal, Mexikói útról 225-ös busszal,69-es villamossal.


A Kozák téri Közösségi Ház a Csokonai Művelődési Központ legkisebb intézményegysége, amely az 1900-as évek elején eredetileg családi háznak épült, később óvoda volt, majd a szomszédos iskola könyvtára és napközije működött itt. 1974-ben kerületi vállalatok és a helyi tanács támogatásával, valamint a környéken lakók összefogásával építették át azzal a céllal, hogy befogadja, átvállalja mindazokat az ifjúsági feladatokat és fiatalokkal kapcsolatos kezdeményezéseket, amelyek a kerületben születtek.

A 80-as évek végétől közösségi házként működő intézmény főleg a környéken élő kisgyermekes családok és különféle céllal működő kis közösségek, klubok találkozó helye. A korszerűnek nem mondható épület kisméretű, de barátságos termeivel, családias hangulatával vonzza az idelátogató családok fiatal és idősebb tagjait, akik szívesen töltik itt szabadidejük egy részét.

A ház adottságainál fogva nem program-, és rendezvény centrikus, a helyi közösségi igényeket igyekszik kielégíteni korosztálytól függetlenül.

Hétköznap délelőtt a kisgyermekes családokat várjuk különféle közösségépítő és készségfejlesztő céllal a Törpike klubba, a Dúdolóba és a Játszóházba, amelyek külön erre a célra kialakított és felszerelt játszószobában kaptak helyet, amely egész nap nyitva áll a gyerekek előtt. Velük párhuzamosan hobbi szakkörök és tanfolyamok zajlanak, kéthetente a Harmónia kézimunka szakkörbe, márciustól pedig ingyenes angol nyelvtanfolyamra várjuk az érdeklődőket.

Délután különféle rekreációs sporttevékenységek, női kondicionáló torna, gyerek-jóga és felnőtt Hatha-jóga, valamint többféle tánctanfolyam, modern gyerektánc, Salsa és társastánc várja a mozogni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

Az idősebb korosztály képviselőit a nyugdíjas klubba várjuk kéthetente, ahol közös beszélgetés, és éneklés mellett megkóstolják egymás otthonról hozott finom házi süteményeit.

Nálunk működik a Magyar Díszmadártenyésztők Országos Szövetségének helyi szervezete, a Rákospalotai Madárbarát Egyesület, akik havonta egy alkalommal gyűlnek össze megbeszélésre, évente pedig egy alkalommal kiállításon mutatják be a nagyközönségnek az általuk tenyésztett madarakat.

A hagyományőrző tevékenységek régóta kiemelt helyen szerepelnek a ház programjai között, ezért például jeles ünnepeink előtt (húsvét, advent, karácsony) kézműves alkotóházakat szervezünk, ahol a hagyományos és a modern kézműves technikák alkalmazásával készítünk egyedi, alkalmi dísztárgyakat, amelyek az alkotás öröme mellett az ünnepre való felkészülést is szolgálják.

Hasonló céllal nyári napközis táborokat is szervezünk az iskolás korosztálynak, ahol szintén a kézműves technikák segítségével kalauzoljuk el a gyerekeket a különböző magyar történelmi korokba.

Ezen kívül többféle tánc és nyelvi tábor, valamint egy állatbarát táborunk is van, ahol több olyan érdekes helyszínre látogatunk el a gyerekekkel, ahol élő állatokat figyelhetnek meg, sok tapasztalatot, élményt gyűjthetnek róluk.

Szintén itt működik az Árpád Népe Hagyományőrző Egyesület íjász szakcsoportja is, akik nemcsak a honfoglalás korabeli harcmodorokkal (vívás, íjászat) ismertetik meg a résztvevő gyerekeket és felnőtteket, hanem a korhű viselettel, eszközökkel és életmóddal is.

A közösségi ház legnagyobb látogatottságú rendezvénye a májusi Kozák téri Nap, amelyen minden csoportunk részt vesz a szervezéstől a részvételig. Közös főzés bográcsban, különféle gyerekprogramok (versenyjátékok, bábelőadás, kézműves alkotóház), színpadi bemutatók (gyerekjóga, tánc, vívás és íjászat), és meghívott fellépő művészek produkciói gondoskodnak arról, hogy az egész nap jó hangulatban teljen egymás társaságában.

Egész évben várjuk vendégeinket programjainkra hétköznap 9 és 20 óra között, hétvégén pedig rendezvényeink alkalmával.

Kiállítások

Meglepetések és talányok

Meglepetések és talányok 2019. február 17. 09:00-2019. február 28. 21:00
Csokonai Művelődési Ház

A Palota Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves családját Pika Nagy Árpád Munkácsy-díjas festőművész  Meglepetések és talányok című kiállítására.          

Zimankós ihletések

Zimankós ihletések 2019. február 17. 09:00-2019. március 08. 20:00
Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Háza (USZIK)

Az Újpalotai Szabadidő Központ Zsókavár Galériája tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait Dr. Kovács Mátyás "Zimankós ihletések" című kiállítására.A kiállítás megtekinthető március elsejéig az Újpalotai Közösségi Ház egyéb programjaihoz igazodva.      

A nyelv korlátolt lehetőségei

A nyelv korlátolt lehetőségei 2019. március 06. 09:00-2019. március 29. 20:00
Újpalotai Szabadidő Központ Közösségi Háza (USZIK)

Az Újpalotai Szabadidő Központ Zsókavár Galériája tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait Bíró Hubert tetoválóművész "A nyelv korlátolt lehetőségei" című festménykiállítására.A kiállítás megtekinthető március 29-ig az Újpalotai Közösségi Ház egyéb programjaihoz igazodva.

Minden, ami nő

Minden, ami nő 2019. március 08. 09:00-2019. április 05. 21:00
Pestújhelyi Közösségi Ház (PeKH)

"Pestújhely 110" - Minden, ami nő.Jungvirthné Bús Erzsébet több, mint húsz éve hódol szenvedélyének, jelesül annak, hogy falvédőket és régi textíliákat gyűjt. Tavaly nyáron nővérével, Bús Gabriellával a vigántpetendi plébánián rendezte meg első kiállítását. Erzsébet, családi kötődés miatt, nagy figyelmet fordít a sváb falvédőkre, melyekből közel 100 darab szerepel kollekciójában. Nálunk, a Pestújhelyi Közösségi Házban, a több mint 500 darabos gyűjteményéből közel ötven darabot mutat be. Megtekinthető április 5-ig, a Ház nyitvatar
A kiállítások az intézmény nyitva tartási ideje alatt látogathatóak.

Rendezvényeink

Az oldal cookie-kat (sütiket) használ a honlap megfelelő működéséhez és statisztikai célokból.